Европейски конкурс за изготвяне на видео филм MARLISCO

Приключи набирането на видео филми за участие в конкурса MARLISCO. Благодарим на тези отбори, които изпратиха своето филмче в срок!

Тoва е общия канал в YouTube на МARLISCO European Vudeo Contest, където са качени всички номинирани видео клипове на участниците от Германия, Дания, Великобритания, Ирландия, Холандия, Франция, Испания, Португалия, Италия, Словения, Кипър, България, Румъния и Турция.

Вижте какво мислят младите хора (от участващите Европейски страни в конкурса), за проблема с отпадъците в морето, замърсяването на плажовете и т.н.

ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ВАШИЯ ФАВОРИТ ОТ БЪЛГАРИЯ!

За вашия вот в конкурса MARLISCO-България продължават да се борят Top10 видео клипа, номинирани от националното жури:

„Чистото море - синият път към една красива Европа"
„Боклукалипсис"
„Нашето море - наша кауза"
„Приятели с обща цел"
„Децата и заливът"
„Събуди се!"
„На какво е способна човешката ръка?"
„Спрете да наранявате морето"
„Зелено насърчаване"
„BluC - Да запазим морето чисто!"

-----------------------------------------------------------------------------------------

За конкурса

Забелязали ли сте колко много отпадъци са разпиляни по морските плажове? От къде мислите, че идват и какви са проблемите, които могат да причинят замърсяване на морето? Може ли вселки един от нас да направи нещо по въпроса?

Разбира се, Вие имате идеи и отговори на тези въпроси – СПОДЕЛИТЕ ги с нас!

Вие сте на възраст между 12 и 18 години?

Тогава пригответе вашата камера и участватвайте с вашия клас в конкурса за изработване на кратък видео филм по проекта МАРЛИСКО. Това е чудесна възможност да споделите вашето виждане и да вдъхновите хиляди хора със своите идеи и послания!

Научете повече за проблема с отпадъците в морските води в България и заснемете своя кратък творчески и задълбочен видео клип.

Кажете ни защо трябва да ни е грижа, как могат да се решат проблемите или какво сте направили във вашето училище или общност по този въпрос.

Ако видео филмът ви е сред тези на победителите, ще се постараем вашето послание да се чуе ясно и силно, заедно с тези на други младежи от Европа!

На тази интернет страница ще намерите всичко, което трябва да знаете, за да вземете участие в конкурса.

footer b

Общо описание

В България видео конкурсът се организира от Асоциацията на Българските Черноморски Общини и е насочен към младежи на възраст между 12 и 18 години от училища, младежки клубове и асоциации в страната.

Правила и условия за участие в конкурса:

1. Регистритайте своя отбор предварително до 22.11.2013г., като изпратите е-майл  на coordinator@ubbsla.org и посочите в него трите имена на участващите младежи в отбора, възраст и училище/младежки клуб/асоциация, адрес и контакти за обратна връзка.

2. Изгответе кратък (не повече от 2 мин.), творчески и задълбочен видео филм на една от посочените теми или  комбинация от тях:

- Защо морските отпадъци са проблем?

- От къде идват морските отпадъци?

- Какво може да се направи, за да се намалят морските отпадъци?

- Какво сме направили за справяне с проблема в нашето училище или общност?

- Иновативни идеи / решения за това как да се справим с проблема.

 Видео филмът трябва да е на български език, но задължително със субтитри на английски език. Допустими формати: WebM, MPEG4, 3 GPP, MOV, AVI, MPEGPS, WMV, и FLV. Всички клипове трябва да са заснети по Европейските телевизионни стандарти: 25/50 кадъра в секунда (НЕ 30/60/29.97 кадъра в секунда)

3. Регистрирайте своя видео филм до 14.02.2014г., 23:59 (местно време) като попълните Онлайн форма за кандидатстване  на интернет страницата на MARLISCO (http://www.marlisco.eu/submission.bg.html)

Критериите за оценка на видео филмите:

- Целесъобразност на темата (а);

- Качество на научните изследвания, които видеото отразява;

- Значение и потенциално въздействие на посланието;

- Качество на продукцията;

- Креативност и оригиналност на видеото

След крайния срок за подаване, финалните видеоклипове ще бъдат на разположение в Youtube, за да се получи обратна връзка, което ще се счита като допълнителен елемент на подбор от националното жури.

Обявяване на класирането и награди:

Класирането на видео филмите ще бъде обявено на специална церемония в град Варна, като кандидатите ще бъдат уведомени за място и дата по електронната поща. Класиралите се на първите три места видео филма ще получат парична награда:

I-во място – 1000 лв + грамота

II-ро място – 500 лв + грамота

III-то място – 300 лв + грамота

Видеото заело I-во място в националният конкурс ще бъде вкючено във финалната компилация с най-добрите видео филма на 14-те страни-участнички. Представители на отбора победител ще бъдат поканени за участие в церемонията по награждаването на 19-20 май 2014г. в град  Бремен (Германия), в рамките на събитето "Европейските морски дни'2014". Всички разходи на участниците до Германия ще се поемат от проекта MARLISCO.

За повече информация

Националния партньор, отговорен за прилагане на конкурса в България:

Асоциация на Българските Черноморски Общини

гр. Варна, ул. Преслав 4

Лице за контакт: г-жа Полина Антонова, тел. 052 600 266, е-мейл: coordinator@ubbsla.org 

Winner video Bulgaria

Title: Wake up

School name: English High School "Geo Milev" – Burgas